Informacje o miodzie
Kilka słów o pasiece.
Miód pochodzi z polskiej pasieki rodzinnej z 60-letnią tradycją pszczelarską, położonej w województwie lubuskim w otoczeniu łąk, sadów i lasów, z dala od ośrodków przemysłowych. Charakterystyczne warunki klimatyczne w połączeniu z wiedzą, pasją i niezwykłą dbałością właścicieli pasieki są gwarancją najwyższej jakości produktu. Pasieka znajduje się pod stałym krajowym monitoringiem prowadzonym przez lekarza weterynarii oraz posiada zezwolenie na sprzedaż bezpośrednią nieprzetworzonych produktów pozyskanych w pasiece (zezw. weter, 08037150). Miód jest zgodny z polską normą dotyczącą miodu pszczelego PN-88/A-77626. Miód pochodzący z pasieki jest naturalny, zdrowy i smaczny. Pozyskiwany w tradycyjny sposób, zachwyca nawet najbardziej wymagających klientów.
Kilka słów o miodach.
W zależności od pory roku pasieka oferuje miód rzepakowy, akacjowy, lipowy lub wielkokwiatowy. Miód sprzedawany jest w słoiczkch o pojemności 40 ml.
Miód lipowy. W stanie płynnymma piękny bursztynowy kolor, po skrystalizowaniu zmienia barwę na biało-żółty. Charakteryzuje się silnym aromatem oraz ostrym smakiem. Pomaga w leczeniu grypy, przeziębienia, anginy, zapalenia dróg oddechowych.
Miód akacjowy. W stanie płynnymma bezbarwny lub jasno słomkowy kolor. Posiada łagodny i słodki smak oraz aromat. Pomocny w leczeniu wrzodów żołądka, dwunastnicy, zapalenia błony śluzowej.
Miód rzepakowy. W stanie płynnym ma prawie bezbarwny lekko słomkowy kolor, skrystalizowany charakteryzuje się barwą od białej do kremowej. Jest to miód bardzo słodki, o delikatnym zapachu. Pomocny w leczeniu wątroby, trzustki, nerek, układu pokarmowego. Polecany przy leczeniu schorzeń układu krążenia.
Miód wielokwiatowy. Charakteryzuje się barwą od jasnożółtej do herbacianej. W smaku jest łagodny i słodki. Pomocny w leczeniu chorób wątroby i pęcherzyka żółciowego.